TARİHÇE

İki katlı bir binaya sahip olan okulumuz 5 bin 433 m2 alan üzerine 620 m2 ve 14 derslik olarak Darendeli Ilıcak ailesinin yardımlarıyla 1997 yılında inşa edildi.

Binamız ilk olarak Erdal Şekeroğlu'nun müdürlüğünde sağlık meslek lisesi olarak eğitim – öğretim vermeye başlasa da öğrenci yetersizliği sebebiyle tavsiye kararının alınmasıyla 2008 yılında Adem Özkan'ın müdürlüğünde Anadolu Öğretmen Lisesi'ne dönüştürülmüştür. Aynı yıl 176 kişilik kapasiteli pansiyonu da bünyesine katılmasıyla 2013 yılına kadar yurdun dört bir yanından gelen kız ve erkek öğretmen adaylarına hem bir okul hem de bir yuva olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Memlekete idealist ve kaliteli birçok öğretmen yetiştiren okulumuz 2013 yılında Vahap Yıldız'ın müdürlüğünde Anadolu Lisesi'ne dönüştürülse de bu kimliğini iki sene taşıyabilmiştir. Zira 2016 – 2017 eğitim yılına gelindiğinde Levent Durukan'ın müdürlüğünde niteliği Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir.

09.07.2019 3868

2018 – 2019 eğitim – öğretim yılı itibariyle yeterli fiziki altyapı, donanım ve insan kaynağına sahip olması ile akademik, mesleki ve sosyal faaliyetler açısında ön plana çıkması sebebiyle "Proje okulu" sıfatını da alan güzide okulumuz, müdürümüz Ünal Çiftçi'nin yönetiminde MEHMET EMİN ILICAK FEN LİSESİ olarak hizmet vermeye devam ediyor.